TFT Responsible Stone Program

TFT (The Forest Trust) is een internationale organisatie die zich tot doel stelt grondstoffen, waaronder natuursteen, op een sociaal verantwoorde en duurzame wijze, van winning en productie tot in de handen van de uiteindelijke eindverbruiker te krijgen.

 MO&B is aangesloten bij TFT Responsible Stone en is met processen aan de gang in India en China om de leveranciers en groeves in deze landen te overtuigen de gedragscode te gaan invoeren. Het is streven is om natuursteen die MO&B uit China en India importeert zal voldoen aan de in de code genoemde eisen en daarmee duurzaam en op sociaal verantwoorde wijze zal worden gewonnen en geproduceerd.

Achtergrond:
In belangrijke productielanden voor natuursteen,zoals India en China, zijn de sociale en arbeidsomstandigheden van de arbeiders in de groeves en in de zagerijen in veel gevallen niet op een voor Europese begrippen acceptabel niveau. Er komen, helaas, op vrij grote schaal, nog steeds misstanden voor. TFT (The Forest Trust) is een internationale organisatie die zich tot doel stelt grondstoffen, waaronder natuursteen, op een sociaal verantwoorde en duurzame wijze, van winning en productie tot in de handen van de uiteindelijke eindverbruiker te krijgen.

Methode:
TFT heeft een gedragscode opgesteld waaraan alle geledingen in de bedrijfskolom moeten voldoen: van groeve tot aan wederverkoper. In de gedragscode zijn onderwerpen opgenomen zoals:
? Verbod op kinderarbeid
? Lonen op een leefbaar niveau
? Voldoende gezondheids- en veiligheidsvoorzieningen op de werkvloer
? Rekening houden met milieu en omgeving
? Verbod op discriminatie op grond van religie, sekse, en huidskleur

De bij TFT Responsible Stone aangesloten bedrijven hebben de verplichting deze gedragscode bij de groeves en productiebedrijven in te voeren. Ga hier naar de website van TFT om hier alles over te weten te komen.

 

 

Uniek in Europa

Het logistieke hart

Het logistieke hart, Kijk verder...

Vianen

Vianen, Kijk verder...

Afspraak maken

Geïnspireerd? We nodigen u van harte uit in onze showrooms en showtuinen om alle producten uit ons assortiment in het echt te komen bekijken.

Afspraak maken ›


 • Online catalogi

  Online catalogi

  Alle producten staan overzichtelijk bij elkaar in onze digitale brochures. Bekijk deze hier. Lees verder...

 • Referenties
  comma open comma close

  Referenties

  Na een gedegen advies in de showroom een doordachte keuze gemaakt. Lees verder...

 • Onderhoud

  Onderhoud

  Houd uw vloer of terras een leven lang mooi door het gebruik van de juiste onderhoudsmiddelen. Lees verder...

Contact

Vestiging Echt
Havenweg 18
6101 AB Echt
Tel: +31 (0) 475 417000

Vestiging Vianen
De Limiet 21 A
4131 NR Vianen
Tel: +31 (0) 30 241 7000