Lid van Febenat

Michel Oprey & Beisterveld is lid van Febenat. Febenat is de Benelux Federatie van Natuursteengroothandelaars en verenigt de belangrijkste spelers op de markt. Zij zijn uw absolute waarborg voor kwaliteit in natuursteen, waar U de rest van uw leven plezier aan zult beleven.

De organisatie

Febenat is geen commerciële organisatie, maar stelt zich tot doel een informerende en ondersteunende rol te spelen op het gebied van de technische problematiek en de Europese normering rond natuursteen. In samenwerking met het WTCB werkt haar technische commissie aan uniforme criteria op het gebied van kwaliteit, afwerking, plaatsing en onderhoud. Febenat staat ten dienste van alle professionelen uit de sector (architecten, aannemers, groothandels etc.).

Febenat is de spreekbuis en het adviesorgaan van de Benelux natuursteenimporteurs en promoot daarenboven het gebruik van natuursteen voor diverse toepassingen in de sector. Haar leden onderschreven hieromtrent een deontologische code, waaruit blijkt dat Febenat zich distantieert van mogelijke onprofessionele handelaars; zonder zich arbitrair op te stellen.

Het keurmerk

Febenat keurmerkOmdat natuursteen een ontgonnen product is moet er anders naar gekeken worden dan andere geproduceerde materialen. Het eindproduct is uiteraard belangrijk, maar als invoerders en distributeurs hebben we ook een verantwoordelijkheid tegenover het ontgonnen product. De kwaliteit van het eindproduct begint immers in de groeve. Dit is de eerste stap in het proces rond het keurmerk. Door de contacten die de leden van Febenat onderhouden met de lokale groeves zijn zij zeker van de kwaliteit die er wordt aangeleverd. Iedereen kan kopen bij een groeve, maar je mag er zeker van zijn dat de kwaliteit niet dezelfde is als er geen contacten worden onderhouden.

Er dient dan verdere opvolging te gebeuren van het product. De klanten van de leden zijn meestal niet de eindgebruiker. Om ervoor te zorgen dat natuursteen op de juiste manier wordt aangewend is alle informatie, die nodig is om een succesvol eindresultaat te bekomen, beschikbaar bij de leden. Selectie van het product, plaatsing, gebruik, technische fiches en onderhoud zijn de gegevens die men kan bekomen bij Febenat. Echter wordt deze informatie schaamteloos gekopieerd door andere bedrijven. Men kan dus enkel de informatie vertrouwen als deze is gekoppeld aan materialen afkomstig van Febenat.

Febenat leden tekenen bij toetreding een deontologische code. Daarin staat dat het gedrag van een lid een waardig ondernemer betaamt en zich houdt aan de wet. Elk lid dient de klant te voorzien van de juiste informatie bij de bestelling en staat in voor het correct afhandelen van leveringen. Elke firma verbindt zich ertoe gekwalificeerd personeel aan te nemen en deze zo nodig op te leiden. Elke inkomende klacht moet intern worden behandeld. Dit vormt in het keurmerk een apart item.

Meer weten? www.febenat.be

Uniek in Europa

Het logistieke hart

Het logistieke hart, Kijk verder...

Vianen

Vianen, Kijk verder...

Afspraak maken

Geïnspireerd? We nodigen u van harte uit in onze showrooms en showtuinen om alle producten uit ons assortiment in het echt te komen bekijken.

Afspraak maken ›


 • Online catalogi

  Online catalogi

  Alle producten staan overzichtelijk bij elkaar in onze digitale brochures. Bekijk deze hier. Lees verder...

 • Referenties
  comma open comma close

  Referenties

  Na een gedegen advies in de showroom een doordachte keuze gemaakt. Lees verder...

 • Onderhoud

  Onderhoud

  Houd uw vloer of terras een leven lang mooi door het gebruik van de juiste onderhoudsmiddelen. Lees verder...

Contact

Vestiging Echt
Havenweg 18
6101 AB Echt
Tel: +31 (0) 475 417000

Vestiging Vianen
De Limiet 21 A
4131 NR Vianen
Tel: +31 (0) 30 241 7000