Onderhoud Buitenmaterialen

Ons advies voor uw buitenmaterialen

Gepast onderhoud zorgt voor jarenlang plezier van uw natuursteen. U kunt een terrastegel voor of na de verwerking impregneren. Door een impregnering wordt de vloer beschermd tegen indringend vocht en zal de vlekbestendigheid verbeteren. Indien u natuursteentegels verwerkt in cementgebonden mengsels ( specie, drainagemortel), is het waarschijnlijk noodzakelijk cementsluier te verwijderen. Afhankelijk van de steensoort en de hardnekkigheid van de aanslag, kunt u hiervoor een zuurhoudende of zuurvrije cementsluierverwijderaar gebruiken. Door direct na plaatsing en invoegen, de vloer goed te reinigen, voorkomt u echter overmatige aanslag. Het is bij de meeste steensoorten mogelijk de vloer te impregneren en te beschermen.

Ook een kleurverdiepende impregnering is mogelijk. Bij zeer dichte materialen is het opnamevermogen van de steen echter zo gering dat wij adviseren dit door vakmensen uit te laten voeren. Indien gewenst kunnen wij u bij de impregnering van nieuwe vloeren, adviseren.

Periodiek onderhoud zal waarschijnlijk na de winter nodig zijn. Wederom afhankelijk van de steensoort kunt u dan kiezen voor een zuurvrije of zuurhoudende grondreiniger. Het normale onderhoud gebeurt bij voorkeur met een zeepvrij onderhoudsmiddel, zeker als de vloer geïmpregneerd is. Mocht u toch kiezen voor een zeephoudend reinigingsmiddel, zoals Carolinezeep, dan moet u rekening houden met de mogelijkheid dat vuil zich kan afzetten in de vetfilm die zeep op uw tegels achterlaat. Deze vetfilm is echter goed te verwijderen. Zeep heeft de eigenschap de vloer te beschermen tegen indringend vocht en zal licht kleurverdiepend werken.

Tijdens de winterperiode kan sneeuw en ijs zorgen voor een glad oppervlak. Het gebruik van dooizouten wordt echter afgeraden, omdat het effect op natuursteen onvoorspelbaar is. Naast uitbloeiingsverschijnselen kan dooizout ook voor vorstschade zorgen.

Voordat u aan de slag gaat met onderhoudsmiddelen van welke soort dan ook, raden we u sterk aan hierover advies in te winnen bij u tegelzetter of verwerker. Producten zoals: chloor, schoonmaakazijn, anti-kal(k), allesreinigers etc. zijn absoluut niet geschikt voor het reinigen en onderhouden van uw natuursteen. 

Uniek in Europa

Het logistieke hart

Het logistieke hart, Kijk verder...

Vianen

Vianen, Kijk verder...

Afspraak maken

Geïnspireerd? We nodigen u van harte uit in onze showrooms en showtuinen om alle producten uit ons assortiment in het echt te komen bekijken.

Afspraak maken ›


 • Online catalogi

  Online catalogi

  Alle producten staan overzichtelijk bij elkaar in onze digitale brochures. Bekijk deze hier. Lees verder...

 • Referenties
  comma open comma close

  Referenties

  Na een gedegen advies in de showroom een doordachte keuze gemaakt. Lees verder...

 • Onderhoud

  Onderhoud

  Houd uw vloer of terras een leven lang mooi door het gebruik van de juiste onderhoudsmiddelen. Lees verder...

Contact

Vestiging Echt
Havenweg 18
6101 AB Echt
Tel: +31 (0) 475 417000

Vestiging Vianen
De Limiet 21 A
4131 NR Vianen
Tel: +31 (0) 30 241 7000