Duracer, Easy as 1+3

"Duracer is een technische innovatie die het beste van keramiek, verenigt met de functionaliteit van beton."

 
 Download hier de Brochure!
 

Duracer is een technische innovatie die het beste van keramiek, verenigt met de functionaliteit van beton. Keramische tegels hebben ontegenzeggelijk veel technische voordelen. Ze zijn onderhoudsarm, zuurbestendig, krasbestendig en kleurecht, om maar eens wat te noemen. Daarnaast zijn ze ook nog eens voorzien van antislip oppervlak. Door moderne digitale druktechnieken, zijn keramische tegels tegenwoordig ook nog eens in de meest fantastische designs verkrijgbaar.

Voor de plaatsing van keramische tegels op terrassen is heel wat technische kennis vereist mbt funderingopbouw, plaatsing in drainagemortel enz. Duracer maakt plaatsing in een simpele zand of splitfundering mogelijk. U bespaart tijd en geld.

Beton is een ideale drager om een keramische tegel extra stevigheid te geven. Zo ontstaat er bij Duracer een perfecte harmonie tussen een hoogwaardige keramische tegel van ca. 9 mm en een betonnen drager van ca 28 mm. 

In samenwerking met Ardex, dé lijmspecialist uit Duitsland, is een speciale lijm ontwikkeld die beide helften met elkaar verbindt tot een oersterk geheel van 4 cm. Geen enkel ander vergelijkbaar product op de markt heeft dezelfde hechtkracht als Duracer. 

Daarnaast is Duracer het enige product dat op lichtgewicht beton wordt geproduceerd. Hierdoor blijft het gewicht van een tegel in het formaat 60x60x4 cm, net onder het maximale tilgewicht van 23 kg volgens ARBO-richtlijnen, terwijl de tegel zwaar genoeg is om in een zand en/of splitbed stevig verankerd te blijven liggen. 

 

Duracer

 

Daarmee is gelijk een ander voordeel van Duracer aangestipt. Ongebonden verwerking op zand of split, kan dankzij het acceptabele gewicht, gemakkelijk zonder hulpmiddelen geschieden. Duracer is bovendien het enige product dat beschikt over een afstandshouder die daadwerkelijk voor een gelijkmatige en smalle voeg zorgt. Door de maatvastheid van een gerectificeerde keramische tegel, gecombineerd met een strak gezaagde betonnen ondergrond, ontstaat een zeer maatvast eindproduct. De afstandshouder zelf is uit plastic, zit niet geïntegreerd in de betonnen ondergrond en kent daarom op zichzelf ook geen maatafwijking.

Verwerking van Duracer, is daarom gemakkelijk en tijdbesparend. Bovendien worden er ook geen andere eisen gesteld aan de ondergrond dan bij de ongebonden verwerking van eenvoudige betonproducten. Het eindresultaat is een prachtig terras met een strakke en smalle voeg. Duurzaam, onderhoudsarm en schitterend.

Duracer wordt aanbevolen bij een traditionele, ongebonden verwerking. Wij geven een ander advies, als gekozen wordt voor een zgn. “gebonden” verwerking, zoals in “monokorn”. In dit geval zijn keramische tegels van 2 cm tegels de meest ideale oplossing voor een duurzaam en zorgeloos terras. 

Overweegt u een gebonden verwerking van uw nieuwe terras of oprit? Bezoek dan zeker onze website en bekijk ons uitgebreide assortiment 2 cm keramische tegels en 3 cm natuursteen tegels onder “Outdoor” op www.mo-b.nl

 

 

Het assortiment: 

                                                           
 Duracer Ardesia Grigio

 

 Duracer Ardesia Nero   Duracer Basaltina Olivia Black   Duracer Dakota Grigio
  Duracer Dakota Nero

 

 

               
                                                        
Duracer Bluestone Black

 

Duracer Bluestone Grey   Duracer Travertine Anthracite
  Duracer Travertine Beige
  Duracer Travertine Silver
                  


 
 

 

 

Afspraak maken

Geïnspireerd? We nodigen u van harte uit in onze showrooms en showtuinen om alle producten uit ons assortiment in het echt te komen bekijken.

Afspraak maken ›


 • Online catalogi

  Online catalogi

  Alle producten staan overzichtelijk bij elkaar in onze digitale brochures. Bekijk deze hier. Lees verder...

 • Referenties
  comma open comma close

  Referenties

  Na een gedegen advies in de showroom een doordachte keuze gemaakt. Lees verder...

 • Onderhoud

  Onderhoud

  Houd uw vloer of terras een leven lang mooi door het gebruik van de juiste onderhoudsmiddelen. Lees verder...

Contact

Vestiging Echt
Havenweg 18
6101 AB Echt
Tel: +31 (0) 475 417000

Vestiging Vianen
De Limiet 21 A
4131 NR Vianen
Tel: +31 (0) 30 241 7000