Actueel

Reactie op het rapport van de LIW inzake de arbeidsomstandigheden in granietgroeves in India.

23-08-2017


Vandaag is het rapport van de LIW gepubliceerd inzake de arbeidsomstandigheden in de graniet-groeves in het zuiden van India. Helaas is de conclusie dat er nog steeds veel werk verricht moet worden alvorens er sprake is van veilige arbeidsomstandigheden, een fair loon en het geheel uitbannen van kinderarbeid. Een positieve noot is dat ook de LIW concludeert dat de situatie (met name op het gebied van kinderarbeid) t.o.v. van eerdere onderzoeken in 2005 en 2009 duidelijk is verbeterd.

 

Michel Oprey & Beisterveld werkt al jarenlang met verschillende instanties samen om de arbeidsomstandigheden in de steengroeves in India te verbeteren. Het overgrote deel van de graniet die MO&B uit India importeert (meer dan 75% en zelfs 100% van de vloertegels in graniet) komt van een fabriek die volledig wordt gecontroleerd door TFT-RSP. MO&B koopt haar graniet bij een klein aantal fabrieken die regelmatig worden bezocht en die ter plekke door een lokale kwaliteits- controleur worden beoordeeld. Helaas is het voor MO&B niet mogelijk van ieder blok graniet die door de fabrieken wordt verwerkt tot eindproduct, na te gaan uit welke steengroeve deze afkomstig is. 

 

Verder werkt MO&B binnen FEBENAT (Federatie van Natuursteenimporteurs in de Benelux) aan het initiatief “Eerlijke Natuursteen” en werkt MO&B samen met de SER aan een IMVO convenant voor de natuursteen sector.

 

De invloed van een relatief klein land als Nederland op de totale industrie is gering. MO&B streeft er dan ook naar de verschillende nationale initiatieven die er lopen te bundelen om de slagkracht te vergroten. Momenteel lopen er besprekingen tussen FEBENAT en de SER om beider initiatieven (eerlijke Natuursteen en het IMVO convenant) samen te voegen. Dit zou een enorm grote stap zijn om de invloed van de Benelux, in het proces om de arbeidsomstandigheden te verbeteren en kinderarbeid volledig uit te bannen, te vergroten.

 

Michel Oprey & Beisterveld Natuursteen BV

 

 

Showrooms

Vianen

Vianen, Kijk verder...

Afspraak maken

Geïnspireerd? We nodigen u van harte uit in onze showrooms en showtuinen om alle producten uit ons assortiment in het echt te komen bekijken.

Afspraak maken ›
 • Online catalogi

  Online catalogi

  Alle producten staan overzichtelijk bij elkaar in onze digitale brochures. Bekijk deze hier. Lees verder...

 • Referenties
  comma open comma close

  Referenties

  Na een gedegen advies in de showroom een doordachte keuze gemaakt. Lees verder...

 • Onderhoud

  Onderhoud

  Houd uw vloer of terras een leven lang mooi door het gebruik van de juiste onderhoudsmiddelen. Lees verder...

Contact

Vestiging Echt
Havenweg 18
6101 AB Echt
Tel: +31 (0) 475 417000

Vestiging Vianen
De Limiet 21 A
4131 NR Vianen
Tel: +31 (0) 30 241 7000

Internetmarketing

Copyright © 2017 - Michel Oprey & Beisterveld   ·   Realisatie: Adwise Internetmarketing